Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

четвер, 21 лютого 2019 р.

Кращою, ніж рідна, мови не буває

         Під такою назвою проведено свято мови у центральній дитячій бібліотеці. Мета даного заходу: розширити знання учнів про українську мову; показати її красу та багатство за допомогою поетичного слова, українського фольклору; розвивати мовлення юних читачів; викликати бажання любити рідну мову, свій народ, рідну землю.
         Учасники свята Каріна та Ангеліна Полуян, Юрій Хуторной, Емілія Заяць, Вікторія Мешко, Юля Сабов та Денис Готра запросили  маленьких читайликів учнів 3- В класу ЗОШ І-ІІІ ст. (класовод Тетяна Кобиш) поринути у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови. Натомість діточки взяли участь у конкурсі на краще читання віршів «Рідна мова – серця мого подих».
         Для кожного народу мова – найбільший скарб, одне з багатьох див створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.
         21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день святкується з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.
        Директор централізованої бібліотечної системи Олена Костенко привітала всіх з святом та  вручила грамоти юним учасникам святкового дійства.
         А організували це свято працівники центральної дитячої бібліотеки заступник директора з питань обслуговування дітей Мар’яна Ганусин та бібліотекар ЦДБ Світлана Цифра. У дитячій бібліотеці оформлена виставка - рекомендація «Люби – рідне, читай – українське!»
       Слова вдячності за чудову співпрацю директору гімназії Ірині Мунчак, директору ЗОШ І-ІІІ ст. Мирославі Бланяр та класному керівнику 3 – В Тетяні Кобиш.
       Свято української мови – не просто черговий захід, а патріотична акція, котра свідчить: не можна відродити Україну без відродження української мови.














Немає коментарів:

Дописати коментар