Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

У країні дитячих прав



Сьогоднішні діти – це дорослі ХХІ століття. Тому головним завданням дитячої бібліотеки поряд із сім’єю, школою та іншими соціальними інститутами суспільства  - допомогти їм засвоїти соціально – правові принципи, які закріплені в Конвенції ООН про  права дитини.


Найважливішим завданням є формування майбутнього країни, виховання вільних, відповідальних людей, гідних громадян своєї держави. Визначальною характеристикою громадської зрілості є розвинена правосвідомість – усвідомлення особою своїх прав, свобод, обов’язків, позитивне ставлення до закону, до держави.


         Для підвищення правої культури та удосконалення правових знань у районній бібліотеці для дітей було організовано правову годину  « У країні дитячих прав» в рамках Всеукраїнського тижня права. Захід було проведено з дітьми ромського населення. 

Удосконалювати знання дітей про закони України, необхідність дотримування, учити поважати право особистості, виховувати громадські почуття та повагу до законів України говорилось у виступі адвоката Михайла Шаранича.


У літературній композиції «Закон і право для всіх єдині» взяли участь активні читачі дитячої бібліотеки Рада Дьордь, Вікторія Тирпак, Діана Тирпак та Іванка Тирпак. Також діти переглянули відео «Права дитини» та «Конвенція ООН про права дитини».


Окрасою заходу став циганський танець у виконанні Ради Дьордь.

У читальному залі бібліотеки працювала книжкова виставка «Держава, діти і право».

Немає коментарів:

Дописати коментар