Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

вівторок, 10 грудня 2013 р.

День краєзнавства



«Куди б мене дорога не вела,

думки мої з рідною землею»

Краєзнавча робота - одна із благодатних сфер діяльності дитячої  бібліотеки, яка робить її важливим центром життя, дає можливість найповніше розкривати та використовувати свої можливості. Адже не знаючи минулого свого краю, не можеш стати освіченою людиною, патріотом своєї Батьківщини.


10 грудня проходив День краєзнавства у районній бібліотеці для дітей. Розпочався він з перегляду виставки – вікторини «Про рідний край, запитай у книги».
З читачами старшого шкільного віку відбувся інформ – коктейль «Сторінки історії розповідають…», де присутні більш детально ознайомились про історію заснування парку, пам’ятника Тарасу Шевченку та братської могили воїнам – визволителям. Діти розповідали легенди про наше селище. 

У народознавчому музеї ЗОШ  І-ІІІ ст. проведено краєзнавчий диліжанс «Українські вишиванки – наче райдуги світанки». Розпочали свято читачі молодшого шкільного віку Іван Крайниковець, Андрій Рац, Анастасія Добржанська  міні – виставою про Україну. 

Учасники  Кароліна Лазорець, Аміна Король, Каріна Тимофеєва, Жанна Касич, Діана Цифра, Таміла Мохналь, Аліна Мордованець, Назар Підгорний, Іван Планчак, Віктор Сах, Сергій Корда гарно продекламували вірші про національні символи та обереги: вишитий рушник та вишиванку.



А ведучі заходу заступник директора з питань обслуговування дітей Мар’яна Ганусин та бібліотекар ЦДБ Євгенія Кувік розказали про історію виникнення української вишивки. У організації та проведенні свята взяли участь класні керівники Валентина Сарваш, Марія Керецман, Наталія Подвайцятник та завуч  Ярослава Гулей.


Директор ЦБС Олена Костенко подякувала учасникам і наголосила, що читання – це велика радість, можливість пізнання світу, потужне джерело національного і патріотичного виховання. І всі ми повинні виховувати у дітей шанобливе ставлення до українських національних обрядів і традицій.

З всіма присутніми пройшла літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» присвячена 200 - річчю від дня народження Тараса Шевченка.







Немає коментарів:

Дописати коментар