Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

"Дитяча бібліотека сьогодні:нові можливості, нова якість обслуговування"

            З бібліотечними працівниками району відбувся семінар - практикум, який організували  заступник директора з питань обслуговування дітей Мар'яна Ганусин та бібліотекар ЦДБ Євгенія Кувік.
         Ми прагнемо, щоб районна дитяча та сільські бібліотеки були доступними, цікавими для дітей. Відчутні результати своєї роботи ми бачимо у тому, що все більше дітей молодшого шкільного віку приходять до бібліотеки і стають її активними читачами. Коло дітей, залучених до книги – невичерпного джерела пізнання та до читання, допомагає кожному розвивати та реалізувати творчий потенціал, відчути себе особистістю.    
     Сучасна бібліотека є багатогранною. Вона повинна створювати для населення максимально комфортне середовище, бути відкритою для всіх тих, кому потрібна книга. Тому, так важливо сьогодні не обмежуватись традиційними формами роботи, а шукати нові шляхи популяризації бібліотечних ресурсів. Тільки завдяки постійному пошуку бібліотека не загубить свого іміджу, а завжди буде залишатися втіленням нового, незнаного і креативного.




            Відкрила семінар начальник відділу культури райдержадміністрації Неля Миколаївна Глодан,  яка наголосила, що призвичаїтись до сучасних умов існування, піднести свій авторитет у суспільстві, бібліотекам потрібно вести активний пошук нововведень у всіх напрямках діяльності, зокрема у просвітницькій роботі.


              З доповіддю "Традиційна та інноваційна діяльність бібліотек з питань обслуговування дітей" виступила директор ЦБС Олена Костенко. 
Все залежить від особистості фахівця, його бажання працювати творчо, змінити роботу бібліотеки на краще; долучити до цього процесу владу, спонсорів, читачів бібліотеки та мешканців населеного пункту.

            З консультаціями виступили заступник директора Мар'яна Ганусин , бібліотекар ЦДБ Євгенія Кувік, методист ЦРБ Тетяна Лазорець, завідувачка відділу комплектування та обробки літератури Світлана Готра.



           Поділилися досвідом бібліотечної роботи  завідувачки бібліотек - філій сіл Чорноголова ( Світлана Комар) та Княгиня Мар'яна Мишко) на теми "Бібліотека +Освіта+Знання=Успіх ", "Читацькі об'єднання в бібліотеці:що цікаво дітям?"

      Кожна бібліотека має свою особливість. Проте завжди, як казали давні греки – це місце, де розум і душа черпають свої сили в старих чи нових ідеях. І це  все це в першу чергу залежить від бібліотекарів, їхнього професіоналізму, креативності. Цікаво було проведено бібліотечний акваріум "Розмаїття бібліотечних родзинок".
            У фойє будинку культури працювала виставка творчих робіт юних користувачів Валентина Цифри   ( бібліотека - філія с.Сіль), Дмитрія Дзями (Волосянка), Андріани Цуги (М.Березний), Олесі Мартинюк (Мирча), Руслана Налепи (К.Розтока) ,  Анастасії Добржанської та Іванни Цуги (Районної бібліотеки для дітей), присвячена Року дитячої творчості.



Після семінару

Ми впевнені, що на нових етапах наша робота буде успішно продовжуватися і вдосконалюватися. Ми будемо і надалі прагнути, щоб формування навичок інформаційного пошуку не відволікало дитину від загальної мети звернення до бібліотеки — творчого прояву особистості у процесі читання. Щоб дитина отримувала доступ не тільки до інформації, а й до культурних цінностей, синтезом яких є книга.




           








Немає коментарів:

Дописати коментар