Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 24 травня 2013 р.

Поетична мандрівка "Без мови рідної дитино, народу нашого нема"



То ж вивчайте рідну мову
Вже тепер з маленьких літ.
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ!
Хай лунає мова в світі
Повна сили і тепла,
Не цурайтесь мови, діти,
Не замутьте джерела!

 Поетичну мандрівку  «Без мови рідної дитино, народу нашого нема», присвячену Міжнародному дню мови проведено в районній бібліотеці для дітей, яку підготували заступник директора з питань обслуговування дітей Мар’яна Ганусин та бібліотекар ЦДБ Євгенія Кувік спільно з класним керівником 5 А класу Валентиною Сарваш.



Учасники  свята Кароліна Лазорець, Жанна Касич, Аміна Король, Таміла Мохналь, Каріна Тимофеєва, Мар’ян Сергунін, Вадим Гачкайло, Іван Грунянський, В’ячеслав Ковач, Василина Ревай продекламували вірші про українську мову. Легенду про українську мову гарно читала активна читачка районної дитячої бібліотеки Кароліна Лазорець,  гумореску Павла Глазового «Кухлик» прочитала практикантка коледжу культури і мистецтва Мар’яна Пеха.
Ведучі свята Євгенія Кувік та практикантка Аліна Циганин наголошували, що кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Без мови ми - ніхто, а маючи свою мову - ми нація, горда і незалежна.



На дитяче свято було запрошено учнів 5 В класу ЗОШ І-ІІІст. з класним керівником Марією Керецман та батьків юних читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар