Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

середу, 15 липня 2020 р.

Вінок сплітаю з квітів рідного краю!

    Віночок – це давня українська традиція, яка прийшла з глибини віків. Віночок завжди бук окрасою голівок дівчат, і кожна виплітала його так майстерно, щоб він був їй до лиця і підкреслював вроду. Сплетений із пахучих трав та ніжних квітів, прикрашений барвистими стрічками і наділений магічним змістом, український вінок — один з найдавніших символів нашої країни. Неможливо уявити україночку без яскравого віночка на голові.

     У центральній дитячій бібліотеці напередодні свята Івана Купала проходив районний онлайн-конкурс «Вінок сплітаю з квітів рідного краю». Мета: Ознайомити дітей з історією українського віночка, звичаями та обрядами, пов’язаними з цим чудовим оберегом. Виховувати любов та повагу до символів української землі, залучати до збирання відомостей про народні традиції, вчити шанобливого ставлення до них. У конкурсі прийняли участь 21 юна українка.

    Журі у складі: голова журі Олена Костенко – директор ЦБС, Мар’яна Ганусин – заступник директора з питань обслуговування дітей, Іванна Цуга – бібліотекар ЦДБ визначили найкращі віночки учасниць конкурсу. Отже, 1 місце: Іванцузька Евеліна, Ковач Катерина та Бумбак Аміна (центральна дитяча бібліотека); 2 місце: Прислупська Даніела, Кваковська Ангеліна та Інна (бібліотека с. Княгиня), Мохналь Іванна, Андрашко Діана та Повханич Марина (бібліотека с. Стричава), Веселовська Христина та Дарина (бібліотека с. Р.Пастіль); 3 місце: Ковач Вероніка (дитяча бібліотека), Пекар Анастасія (бібліотека с. М. Березний), Худа Вікторія та Валерія (бібліотека с. Волосянка).

     Переможців буде нагороджено грамотами та пам’ятними призами, меценатом яких є директор ПП «Березнянка» Андрій Цибик. Ми раді, що у Вашому обличчі знайшли чуйну, небайдужу, дивовижну людину, мудрого та досвідченого керівника.

   Також у конкурсі прийняли участь: Рогач Марійка, Колесник  Каріна та Кіра, Лазарак Антоніна (ЦДБ), Ганусин Яна (Бібліотека с.Стужиця), Гирич Вероніка (бібліотека с.Чорноголова) та Корда Анастасія (бібліотека с. Забрідь).  Їм буде вручено подяки та сувеніри.

 




















Немає коментарів:

Дописати коментар