Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Ми - за дитинство без насилля

     Жорстоке поводження з дітьми та підліткове насильство – проблема держави і кожної свідомої особистості. Її прояви – це тисячі дітей, які не отримують освіти, не мають постійного місце проживання, жебракують з однолітками або дорослими, потерпають від побиття та насильства, яких примушують до важкою праці. Конституція України зазначає, що будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом.
    Працівники центральної дитячої бібліотеки провели зустріч-діалог «Ми — за дитинство без насилля» з учнями 7 класу ЗОШ І-ІІІ ст. (класовод Жанна Планчак). Ведуча заходу Евгенія Кувік наголошувала на такі актуальні теми сьогодення як – насилля  серед однолітків, буллінг, гендерне насилля, насилля у воєнний час, виховування толерантності та співчуття. Користувачі бібліотеки також подивилися відеоролики «Ми проти насильства і жорстокості», «Насилля у родині – глобальна проблема ХХІ століття».
  Проведення профілактичних заходів щодо насильства серед дітей сприяє формуванню правосвідомості та правової поведінки дітей, відповідальності за своє життя, розвиває активність, самостійність, творчість, створює умови для самореалізації особистості учня.
    Діти долучилися до акції "Синя стрічка" . Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.






Немає коментарів:

Дописати коментар