Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Дитяча бібліотека — необмежений простір для ініціативи і творчості бібліотекарів

З метою підвищення кваліфікації, обміну досвідом, удосконалення професійних знань та створення сприятливих умов для професійного спілкування 28 липня на базі бібліотеки с. Луг пройшов районний  семінар-тренінг під назвою «Дитяча бібліотека — необмежений простір для ініціативи і творчості бібліотекарів».
Сьогодні бібліотечні фахівці вчаться реагувати на нове у професійній сфері, вміло використовувати ефективні інноваційні форми роботи, формувати навички самостійного набуття знань та освоєння нових технологій, прагнути до підвищення своєї інформаційної культури, виховання творчого мислення, генерування нових нестандартних ідей.


 Гостинно зустрічала усіх учасників семінару завідувачка сільської бібліотеки Ганна Олень, яка з радістю  ділилася своїм досвідом роботи та підготувала з своїми читачами літературно-музичну композицію «В моїм серці – Україна!»
Відкрила семінар начальник відділу культури райдержадміністрації Неля Глодан, яка у своїм виступі зупинилася на основних напрямах роботи з читачами - дітьми, на професійних цінностях і якостях, якими повинен володіти сучасний дитячий бібліотекар, аби йти у ногу з часом.
     У доповіді директора ЦБС Олени Костенко та консультаціях заступника директора з питань обслуговування дітей  Мар’яни Ганусин, методиста ЦБС Тетяни Лазорець, бібліотекаря ЦДБ Євгенії Кувік та завідувачки відділом комплектування Уляни Рогач говорилось, що сьогодні робота  бібліотекарів  з дітьми  перебуває в постійному пошуку нових, креативних форм і  методів  обслуговування читачів. 
У творчому діалозі «Бібліокреатив: від ідеї до успіху» присутні ознайомились з досвіду роботи бібліотек-філій сіл: Стужиця,  Ставне, Буківцьово,  Смерекова.
Творчим виявилося домашнє завдання «Жила-була бібліотека...», де потрібно було створити оригінальну історію з різних жанрів: казки, детектив, любовна історія, поезія. Отже, у бібліотечній номінації «Літературне перо» перемогу здобули: 1 місце - Алла Іванчик і Мар'яна Веселовська; 2 місце - Світлана Готра та Сніжана Заяць; 3 місце - Світлана Комар та Ганна Ганусин.
Учасники семінару мали змогу подивитися   від бібліостудії «Креатив» нові відеоролики «Бібліотекарі:перезавантаження» та «Королівство Читалія».



















Немає коментарів:

Дописати коментар