Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятниця, 6 листопада 2015 р.

Сучасна бібліотека: створюємо новий образ

На базі бібліотеки – філії с. Домашино відбувся районний семінар – практикум «Сучасна бібліотека: створюємо новий образ». З привітальним словом зустрів учасників сільський голова Василь Опаленик,  завдяки якому сільський клуб, бібліотека та ФАП набули сучасного вигляду. Побажав всім плідної роботи, поповнити свій професійний багаж новими знаннями та враженнями. Гарного настрою та позитивних емоцій додали найкращі юні читачі бібліотеки міні – інсценізацією «Ходить осінь Березнянський краєм», яку підготувала завідувачка бібліотекою Роксолана Лапцай.



Відкрила семінар начальник відділу культури Неля Глодан, яка наголосила, що сучасна бібліотека повинна створювати для населення максимально комфортне середовище, бути відкритою для всіх тих, кому потрібна книга та інформація.

 Із розвитком суспільства повинен  змінюватися і  образ бібліотеки, адже сучасною бібліотека є тільки тоді, коли вона постійно змінюється, розвивається, цілеспрямовано працює  над поліпшенням  якості бібліотечних послуг, забезпечує потреби користувачів, що і визначає її майбутні можливості і перспективи розвитку говорилось у доповіді директора ЦБС Олени Костенко.
 Навчити дітей насолоджуватися читанням, зробити його привабливим і улюбленим заняттям – ось основне завдання бібліотек, які обслуговують дітей. І допомогти в цьому можуть інноваційні форми роботи, що сприяли б неформальному спілкуванню читачів, цікавому проведенню дозвілля. Саме на цьому акцентували увагу у своїх консультаціях заступник директора з питань обслуговування дітей Мар’яна Ганусин, методист ЦБС Тетяна Лазорець, бібліотекар ЦДБ Євгенія Кувік.



Важливою частиною став обмін досвідом у годині творчої ініціативи», у якому взяли участь завідувачки бібліотеками – філіями сіл Волосянка, Вишка, К.Пастіль, Мирча, Гусний. 



                 У програмі семінару було включено таку форму роботи як бібліотечна дуель «Конверт відвертих запитань», де учасники мали змогу задати питання один одному стосовно бібліотечної роботи.
Прикрасою заходу стала виставка  «Дари осені», яка привернула увагу гостей  своїм креативним поданням.



Немає коментарів:

Дописати коментар