Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

пʼятницю, 5 червня 2015 р.

Гра-подорож "На лісовій галявині - суничка"

Все цінне для людини прийнято порівнювати з золотом. Природа дарує людині таку різноманітність золотих дарів, що їх важко навіть перерахувати. Особливу цінність мають лікарські рослини, які допомагають зберігати і зміцнювати здоров’я людини. Всі присутні здійснили гру - подорож у незвичайний , цікавий світ зеленої аптеки. А тема заняття – лісова суниця. Цю скромну ягідку з чудовим ароматом полюбляють і дорослі, і діти. Лісова суниця, одна з наших найулюбленіших ягід, є найдавнішою ягодою на землі. Її плодами людина харчувалася з доісторичних часів, підтвердженням тому служать знайдені в Центральній Європі насіння суниці, вік яких відноситься до кам'яного віку.







Активні читачі районної бібліотеки для дітей   Кароліна Лазорець у ролі Панночки «Лісова суничка», еколог:  Андрій Рац та дівчата – квіти: Каріна та Ангеліна Полуян розповіли про лікувальні властивості рослини , прочитали вірші , а бажаючі мали змогу поласувати ягодами та випити компоту власного виробництва.


До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища була оформлена книжкова виставка «Земля дана нам на віки». Також проходила екологічна акція "Природа шукає друзів". Учасники заходу 1 прогімназійного (класні керівники Лариса Кіндрат та Марія Беца) віддавали свій голос на захист природи. Адже, кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.









Немає коментарів:

Дописати коментар