Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

четвер, 25 липня 2013 р.

Літературний експрес

"Ми хочемо, щоб Ваше літо
було книгами зігріте"

Мета: показати значення книги в житті дитини, формувати комунікативну компетентність, виховувати потребу в читанні, культуру читання, бережливе ставлення до книги.
Літературний експрес
Читайликів чекає.
Він у мандри вирушає.
Скоріш поспішай -
                  Цікаві книги прочитай.
На чудо - станціях завдання
Потребують виконання!

Учасники придбали квитки і вирушили з станції "Знайомство" ( розказали про себе, своє захоплення, мрії).
Літературна мадрівка продовжилась в королівство Казки, де юні читачі змагалися в казкотренінгу "Доброта казкова в наше життя".
Дальше всі помандрували в королівство віршів до станції "Поетична скарбничка"(діти читали свої улюблені вірші на вільну тему).
Закінчився літературний експрес на "Станції Читайликів" (учасники розказували про свою улюблену книжку)
Переможцями стали: Домініка Швайка, Іван Каменца, Анастасія Добржанська, Вікторія Гелетич, Марина Тимочко, Євгенія Ревай.
А мандрували учасники з королевою книг - Іванною Цугою, яка ознайомила з історієї виникнення книги та закликала дітей читати й любити книжки. Адже чим би не захоплювалася дитина - історією, природознавством, технікою - на допомогу їй завжди прийдуть книги. Вони відкриють нові обрії, допоможуть торкнутися історії народу, таємниць природи.

У бібліотеці працює книжкова виставка "Канікули з цікавою книгою". Після закінчення літературного експресу, вона поповнилася улюбленими книгами наших юних читачів, які рекомендують їх прочитати своїм ровесникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар