Паровозик бібліотечних зірочок

_

_

вівторок, 23 лютого 2016 р.

Будь українцем! Читай українською!

              До міжнародного дня рідної мови та 145 - річчя від дня народження Лесі Українки у дитячій бібліотеці було проведено мовно-літературний  бібліо-крос "Будь українцем! Читай українською!"
 Про життєвий та творчий шлях видатної поетеси йшлося у ювілейній мозаїці "Мрії зламане крило". Лесю Українку називали  лицарем української мови, вона окраса і гордість української нації, одна з фундаторів новітньої української літератури, посіла чільне місце в світовій літературі, стала народною в найширшому розумінні цього слова. Леся Українка любила і шанувала рідну мову, рідне слово.
Всі учасники заходу мали змогу ознайомитись з книгами Лесі Українки на виставці – інсталяції «Леся Українка – лицар української мови».
Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. 
Маленькі шанувальники українського слова 2- Б з класним керівником Наталією Подвайцятник прийняли участь у поетичному марафоні "Слово рідне, слово українське".
Із великим задоволенням та гарним настроєм справжні патріоти підключились до вуличної акції "Я розмовляю українською". Бажаючі розповідали вірші, прислів'я, приказки, деякі навіть співали українські народні пісні. За що отримували невеличкі сувеніри.



















Немає коментарів:

Дописати коментар